10 övningar för bäst träning hemma

Vi vet att daglig träning är bra för att optimera hälsan. Men med ändlösa alternativ och obegränsad information tillgänglig är det lätt att bli överväldigad av vad som fungerar. Här har vi samlat 10 övningar som är enkla att göra hemma med hjälp av endast hantlar. Kombinera dessa med konditionsträning så har du en rutin som ger en väldigt bra grund.

Om du gör dessa två dagar i veckan under 30 dagar bör du redan se resultat – i muskelstyrka, uthållighet och balans. Som bonus kommer du också märka att dina kläder kommer att ha fått magiskt bättre passform!

Bäst övningar för att träna i hemmet

Det bästa sättet att komma igång med träning är att hålla krångel till ett minimum och helt enkelt fokusera på grunderna. Här nedan finns tio övningar som tränar de största muskelgrupperna och leder till en mycket omfattande träning.

1. Utfall

Att utmana din balans är en viktig del av en väl avrundad träningsrutin. Utfall gör just det, främjar funktionell rörelse samtidigt som de ökar styrkan i dina ben och glutes.

2. Armhävningar

Ned på marken och ge mig 20! Armhävningar är en av de mest grundläggande men ändå mest effektiva kroppsviktsrörelserna sett till antalet muskler som används för att utföra dem.

3. Knäböj

Knäböj ökar underkroppen och din grundstyrka, liksom flexibiliteten i nedre delen av ryggen och höfterna. Eftersom de aktiverar några av de största musklerna i kroppen, är det också ett bra sätt att bränna kalorier.

4. Stående hantelpressar

Övningar som använder flera leder och muskler samtidigt, eftersom de arbetar flera delar av kroppen på en gång. En stående hantelpress är inte bara en av de bästa övningarna du kan göra för dina axlar, den tränar också din övre rygg och grundstyrka.

5. Hantelrodd

Denna övning är bra för dig som vill träna rygg och armar samtidigt. Välj en hantel med måttlig vikt och se till att du spänner till musklerna på toppen av rörelsen.

6. Marklyft på ett ben

Detta är en annan övning som utmanar din balans. Marklyft på ett ben kräver stabilitet och benstyrka. Ta en lätt till måttligt tung hantel för att göra denna övning.

7. Burpees

En övning vi älskar att hata, burpees är en supereffektiv helkroppsrörelse som ger bra valuta för pengarna för både uthållighet och muskelstyrka.

8. Sidoplanka

En frisk kropp kräver en stark kärna i grunden, så försumma inte rörelser som ger grundstyrka som sidoplankan.

9. Plankan

Plankan är ett effektivt sätt att rikta in sig på både magmuskler och resten av kroppen. Plankan stabiliserar din core utan att anstränga ryggen på samma sätt som situps gör.

10. Höftlyft

Höftlyft fungerar effektivt för att träna din svank och rygg, vilket inte bara är bra för dig, men det kommer också att få din rumpa att bli mer fast.

Lämna en kommentar