Om tävlingen

Det här är första gången ett internationellt friidrottsmästerskap hålls utanför någon av Sveriges storstäder Stockholm, Göteborg och Malmö!

Den 16-19 juli 2015 anordnar Eskilstuna Junior-EM i friidrott, det 23:e i ordningen. Eskilstuna tar då över stafettpinnen från Rieti, Italien, som senast anordnade mästerskapet 2013. Eskilstuna Kommun, Svensk Friidrott och de fyra lokala friidrottsklubbarna Ärla IF, Eskilstuna FI, Råby-Rekarne FIF och Gillberga IF arbetar tillsammans med Europeiska Friidrottsförbundet för att skapa evenemanget. Det första Europeiska juniormästerskapet hölls 1970 och tävlingarna anordnas vart annat år. Det är en chans för morgondagens stjärnor att göra ett avtryck på den internationella friidrotsscenen och också skaffa sig erfarenhet från ett stort, internationellt mästerskap.

Årets tävlingar kommer ta emot mer än 1000 aktiva friidrottare och ca 500 coacher och andra representanter från 50 länder, vilket är ett rekord i antal deltagare och länder. Tävlingarna hålls på Ekängens Friidrottsarena i Eskilstuna och invigs på Fristadstorget i centrala Eskilstuna kl 19.00, onsdagen den 15:e juli. Tävlingarna börjar morgonen efter, torsdagen den 16:e juli.

Under mästerskapet anordnas en fanzone på samma plats som mästerskapet invigs – Fristadstorget – där det också kommer bjudas på underhållning under mästerskapet, från den 15:e juli till och med den 18:e juli. Musikartister, dansare och underhållare kommer bjuda på shower på kvällstid och under dagtid finns en mängd aktiviteter att engagera sig i – allt gratis. Biljetter till mästerskapen på Ekängens Friidrottsarena finns att köpa på tickster.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu