Välkommen till Eskilstuna

Välkommen till Eskilstuna

2015-02-06 13:45

Eskilstuna ligger vackert vid Eskilstunaån som binder samman två av Sveriges största sjöar – Mälaren och Hjälmaren. Staden växer och har nyligen passerat 100 000 invånare.

Här finns goda möjligheter till friluftsliv och idrott. Just nu byggs ett nytt badhus och därefter en ny arena. Det finns också mycket att välja på för alla som är intresserade av musik och annan kultur. Exempelvis har Eskilstuna ett konstmuseum, en Världskulturfestival och en Parkfestival. Dessutom har vi ett starkt föreningsliv med många eldsjälar.

Eskilstuna har stolta industritraditioner och vackra, kreativa industrihistoriska miljöer. Besök gärna ångmaskinhallen i Eskilstuna stadsmuseum eller Rademachersmedjorna. Bland besöksmålen finns också Parken Zoo, Sigurdsristningen och Sundbyholms slottspark med badplats i Mälaren, och snart 700-åriga Torshälla.

Eskilstuna har fått utmärkelsen Årets miljöbästa kommun och utsetts till den bästa staden för studenter. Snart är det dags för oss att arrangera EM i friidrott för juniorer!

 

Varmt välkommen till Eskilstuna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu